štvrtok 3. novembra 2016

Domáce jablkové vafle

Potrebujeme:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 3 PL trstinového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 a 1/4 šálky mlieka
  • 1/3 šálky oleja
  • 2 ČL škorice
  • 1 jablko - ošúpané a nakrájané nadrobno

Postup:

Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh.
V druhej miske vyšľaháme žĺtka a pridáme mlieko.
Suchú zmes pridáme k žĺtkom a dobre zmiešame. Potom pridáme olej a jemne vmiešame vyšľahaný sneh. 
Nakoniec pridáme škoricu a nasekané jablko.
Vafle opečieme vo vaflovači.

Podávame napríklad poliate javorovým sirupom alebo medom a kúskami jablka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára