AKO SI VYBRAŤ VAFLOVAČ

   So správnym vaflovačom si môžete dopriať svoju obľúbenú pochúťku v pohodlí domova hocikedy keď máte chuť. Vybrať si môžete veľmi kvalitný "profesionálny" stroj alebo lacnejšiu variantu.

   Záležať bude aj na tom, ako často si chcete vafle pripravovať. Kvalitný prístroj bude odolnejší a vydrží dlhšie, pričom lacnejšie varianty vám môžu rýchlejšie vypovedať službu - no ak si plánujete dopriať vafle len raz za čas, môžu byť postačujúce. Prípadne si môžete zvoliť prístroj 3v1, ktorý obsahuje vymieňateľné platne a môžete si na ňom pripraviť napríklad toaty alebo grilovať.

Čo všetko by ste ešte mali zvážiť pri výbere ideálneho vaflovača pre vás?

  • VEĽKOSŤ VAFLOVAČA

Premyslite si, kde budete vaflovač skladovať, keď ho zrovna nebudete používať. Máte v skrinke či v špajzi dostatok miesta? Pokiaľ máte miesta dostatok, môžete si kúpiť aj väčší model, no vyberte mu miesto, kde ho budete mať ľahko prístupný. Ak totiž odložíte veľkú mašinu na spodok skrine odkiaľ sa vám ju nebude chcieť vyťahovať, asi si veľa vaflí neužijete. 

Menší vaflovač je zas šikovnejší  a ideálny pre menšie kuchyne alebo do bytu, kde nie je veľa miesta. 

Od veľkosti vaflovača bude závisieť aj veľkosť upečených vaflí. V niektorých väčších vaflovačoch sa dokonca dá upiecť viac kusov vaflí naraz.

  • POČET VAFLÍ

Veľkým rodinám s malými deťmi či viacerými členmi v domácnosti sa oplatí investovať do väčšieho vaflovača, v ktorom si môžu pripraviť niekoľko vaflí naraz. Inak zaberie proces prípravy vaflí po jednom zbytočne dlhý čas. 

  • TVAR VAFLÍ

Záleží na vašich osobných preferenciách. Môžete si zvoliť klasický obdĺžnikový tvar, okrúhly tvar, srdiečkový tvar, štvorlístok, prípadne iné. Deťom sa zas môžu páčiť netradičné tvary zvieratiek, vďaka čomu budú raňajkovať oveľa ochotnejšie. 

  • HRÚBKA VAFLÍ

Rovnako ako pri tvare vaflí, môžete s vybrať vaflovač s plytkými alebo hlbšími platňami.

  • 3 v 1

Dnes nájdete v ponuke rôzne druhy prístrojov. Môžete si vybrať samostatný vaflovač alebo vaflovač 3v1 s vymeniteľnými platňami, na ktorom si môžete pripravovať aj sendviče, zapekané bagety alebo grilovať.